Kom jij bij ons werken? Bekijk hier alle vacatures!
 

De 10 voordelen van e-boekhouden

Boekhouden is van origine een traditioneel beroep. De meeste zzp’ers en kleine mkb-bedrijven hebben een ‘traditionele’ boekhouder die hun boekhouding verzorgt. Maar is dit nog wel van deze tijd? Wat is het verschil tussen het traditionele boekhouden en e-boekhouden? En wat zijn eigenlijk de voordelen van e-boekhouden?

Daarover gaat dit artikel, om je vanuit een breed perspectief inzicht te geven in de mogelijkheden en de voordelen van e-boekhouden. Dit artikel is geschreven voor ondernemers, mensen die werkzaam zijn in een zzp-constructie of eigenaars van een mkb-organisatie.

Voordat we ingaan op de voordelen van e-boekhouden, eerst een korte toelichting op dit nieuwe begrip.

Wat is e-boekhouden?

E-boekhouden is niets anders dan het traditionele boekhouden, alleen nu vindt dit hele proces online plaats. Het is dus niet meer nodig om een fysieke boekhouding te voeren, bij e-boekhouden gaat alles via internet.

Alles? Inderdaad alles! Facturen worden online gemaakt en bewaard, inkoopfacturen worden in een omgeving geüpload en bewaard. Op deze manier wordt de e-boekhouding gevuld en ontstaat er een soort realtime weergave van de financiën van je bedrijf.

De 10 voordelen van e-boekhouden

E-boekhouden voordeel 1: Altijd inzage

Een van de grote voordelen van e-boekhouden is dat er vrijwel een realtime inzage ontstaat. Doordat de boekhouding in haar geheel online plaatsvindt, ontstaat er een financieel overzicht dat bijna altijd up-to-date is, je weet als ondernemer precies waar je aan toe bent.

Voordeel 2 van e-boekhouden: Eenvoudig in te dienen

Niks geen enveloppen met postzegels of alles zelf bij je boekhouder langsbrengen… bij e-boekhouden gaat ook dit proces zo simpel als het is online. Je uploadt eenvoudig je inkoopfacturen en scan- en herkensoftware en een beetje het menselijke oog zorgen ervoor dat je administratie gevoerd wordt.

E-boekhouden voordeel 3: Het is veel goedkoper

Als je e-boekhouden vergelijkt met ‘traditioneel’ boekhouden, dan is het direct zichtbaar dat e-boekhouden in de portemonnee scheelt. Dit voordeel kan oplopen tot 30% tot soms wel 50% voordeel! En dan hebben we het alleen nog maar over het voordeel in geld!

Voordeel 4 van e-boekhouden: Het scheelt enorm veel tijd

Doordat verkoopfacturen vanuit je boekhoudomgeving worden gemaakt, heb je verder geen tijd nodig om deze facturen te verzamelen, toe te sturen, in te kloppen. Dit is allemaal in het nieuwe boekhouden in één keer gebeurd. En het indienen van inkoopfacturen is zo simpel dat het bijna geen tijd inneemt.

En zodra je boekhouding up-to-date is, is het erg eenvoudig om een rapportage uit te draaien die je direct inzicht geeft hoe jouw bedrijf er op dat moment financieel voor staat. Weinig tijd meer nodig voor je boekhouding, meer tijd over voor je bedrijf!

E-boekhouding voordeel 5: Minder foutkans

Omdat het aanmaken c.q. opvoeren van de administratie digitaal plaatsvindt, is er een veel kleinere foutkans dan bij een traditionele administratie. Er hoeft niets overgetypt te worden, de administratie is dus veel zuiverder en minder foutgevoelig.

Voordeel 6 van e-boekhouding: Geen papieren rompslomp

Een eigenschap van een traditionele boekhouding is een hoeveelheid aan papier en ordners. Dit moet allemaal bewaard en beveiligd worden… en dat is nu juist het mooie van online / e-boekhouden… Het maakt de papieren rompslomp compleet overbodig!

E-boekhouding voordeel 7: Sneller kunnen besparen

Omdat jouw e-boekhouding zich dagelijks / wekelijks opbouwt, is het voor ons als boekhouder veel makkelijker om tips en begeleiding direct te geven. Bij traditioneel boekhouden wordt het invoeren meestal in batches verdeeld (4) en is er dus altijd sprake van vertraging… of tips die al niet meer actueel zijn.

Voordeel 8 van e-boekhouding: De E-assistent

Dit is niet zozeer een generiek voordeel, als wel het voordeel dat wij onze e-boekhoudingklanten bieden. De E-assistent is een eenvoudige soort chatfunctie waarmee je direct (tijdens kantooruren) je vragen kunt stellen over specifieke zaken rondom je e-boekhouding.

E-boekhouding voordeel 9: De eerste maand gratis

E-boekhouden groeit, dat is een feit. Maar het is voor de meeste ondernemers best wel even wennen om over te gaan, leert onze ervaring. Daarom bieden wij nieuwe klanten het voordeel om het de eerste maand gratis uit te proberen. Wij richten dan een complete boekhoudomgeving in, zodat jij de bovengenoemde voordelen kosteloos kunt ervaren.

Voordeel 10 van e-boekhouding: Betere service

Omdat het hele proces van e-boekhouding zo soepel verloopt, is het voor ons als administratiekantoor veel breder mogelijk om nog meer waarde toe te voegen. Het gaat niet alleen om je boekhouding, maar ook om de belastingbespaarmogelijkheden en overig intellect.

En tja, als je dan al deze voordelen leest… dan moet je wel gek zijn om traditioneel te blijven boekhouden.

Den Hartog ondersteuning

Wij zijn zo’n boekhouder die steeds meer online boekhoudingen voert. We hebben klanten door heel Nederland die door ons op de volledige online en digitale manier hun boekhouding professioneel laten verzorgen.

Wil jij aan de slag met e-boekhouding?

Vul dan onderstaande gegevens in en wij nemen dan contact met je op. Wij hebben klanten door heel Nederland die van onze moderne e-boekhouding gebruikmaken. Ga jij dat ook doen?

Neem gerust contact op

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Twijfel je of jouw administratie overgenomen kan worden door The Numbers People? Of heb je andere vragen voor ons? Wij staan voor je klaar! Geen vraag is te gek, bel ons gerust.

Bel ons op 030-3200059
The Numbers People Collega
 
 
© 2024 Specialist in administratie